Heb je nog vakantie? Dan hebben we hier interessant leesvoer voor jou. Is jouw vakantie al achter de rug? Klik even op het onderstaande filmpje en probeer het gevoel weer even op te halen.

Wat hebben we te melden:
- een Ted Talk Masterclass, echt daar wil je aan deelnemen. Grijp die kans!
- een netwerk- en inspiratiebijeenkomst 'Oog voor Gender'
- een conferentie over de maatschappelijke impact van Artificial intelligente (AI)
- mooie en interessante interviews

Masterclass Ted Talk

In één dag de geheimen van een goede #TEDTalk leren, hoe leuk is dat! Maar dat is niet alles. Een professionele cameraman neemt jouw boodschap op en deze opname kun je daarna zelf gebruiken. We gaan ervoor zorgen dat je sterk on stage staat met een mooie boodschap en dat je achteraf jouw boodschap met de wereld kan delen. Heb je een eigen bedrijf? Dan heb je meteen een mooie promofilm.

⭐️Iedereen heeft een verhaal en dat verhaal gaan we vertellen⭐️

1. De geheimen achter een succesvolle TED Talk
2. De boodschap formuleren
3. De opbouw van de TED Talk
4. De generale repetitie
5. De TED Talk finale (opname)

Locatie:  Roermond
kosten: 60,- (wij zijn niet BTW-plichtig).

>> Meer informatie, klik hier

Netwerk- en inspiratiebijeenkomst 'Oog voor Gender'

Genderstereotypering heeft op verschillende manieren effect op politiek en beleid.
Aan de ene kant krijgen (vrouwelijke) politici zelf te maken met genderstereotypering. Dat vrouwen minder vertegenwoordigd zijn in de politiek komt onder andere door hardnekkige vooroordelen over de rol van mannen en vrouwen. Het idee dat mannen geboren, dominante leiders zijn die assertief te werk gaan en vrouwen juist zorgende, meelevende volgers, maakt al gauw dat vrouwelijke politici tegen drempels aanlopen en als minder geschikt worden gezien in hun werk.
Tegelijkertijd wordt er in beleid nog te vaak geen rekening gehouden met de verschillende ervaringen, drempels en behoeften die mannen en vrouwen binnen de maatschappij hebben.

Hoe moet het dan wel?
Neem Zweden als voorbeeld. Daar werd een genderanalyse gemaakt van de manier waarop lokale overheden sneeuw ruimden. Tot voor kort werden namelijk de wegen eerder sneeuwvrij gemaakt dan de stoepen, en dit had voornamelijk een negatief effect op vrouwen. Zij – en dan vooral alleenstaande moeders – maken namelijk op een veel grotere schaal gebruik van stoepen en fietspaden, terwijl de mannen juist veel meer op de weg te vinden zijn. De oplossing was in dit geval om de stoepen en fietspaden sneller sneeuwvrij te maken, net als bijvoorbeeld de omgeving rondom scholen.
Dit is een gendersensitieve aanpak: in de oplossing van het sneeuwprobleem wordt rekening gehouden met het verschil in effect dat een bepaald beleid bij mannen en vrouwen teweeg brengt.

Toepassing in de praktijk
Tijdens de netwerk- en inspiratiebijeenkomst willen we je graag inspireren op het gebied van gendersensitiviteit en laten zien hoe je dit toepast in de praktijk. Er zal onder andere gesproken worden door Devika Partiman (Voorzitter Stem op een vrouw) en Marianne Smitsmans-Burhenne (Wethouder en locoburgemeester gemeente Roermond).

Mini-workshop
We maken je via een mini-workshop bekend met onze training ‘Oog voor Gender’ en is er een aansluitende netwerkborrel. Zien we je op 29 september?

Voor deze bijeenkomst zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via info@de-nvr.nl.


Datum: 29 september
Tijd: 15.00 - 17.00 met aansluitend borrel
Locatie: Gemeentehuis Roermond

De bijeenkomst wordt georganiseerd als samenwerking tussen de alliantie Werk.en.de Toekomst (Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, Emancipator, Nederlandse Vrouwen Raad en VHTO Expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT, ondersteund door het ministerie van OCW) en SharePower.

>> klik hier voor meer informatie

Conferentie over de maatschappelijke impact van Artificial intelligente (AI)

Op 20 oktober van 10.00 tot 16.00u organiseren we samen met de Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool en het Vista college een conferentie over de maatschappelijke impact van Artificial intelligente (AI).

Een niet technische conferentie.
Wij willen vooral in gesprek met de HR wereld, beleidsmakers, politici, medewerkers en managers van commercieel bedrijven en klantdatabases. Ook is deze conferentie heel interessant voor docenten om inzicht te krijgen dat AI overal zijn sporen nalaat. Een thema om toe te voegen aan een lesprogramma.


Iets van de toekomst?
Niet echt. AI is nu al overal aanwezig. bijvoorbeeld bij gezichtsherkenning. Overal in ons dagelijks leven hebben we er al mee te maken. Welk effect hebben de algoritmen op diversiteit en inclusiviteit? En wordt er ook nagedacht over de ethische aspecten van AI? AI is niet alleen voor technici en data-nerts. Aan AI is nu en in de toekomst niet te ontlopen. Tijdens de dit congres is er ruimte om tijdens drie verschillende workshops ook zelf concreet aan de slag te gaan. Reserveer deze datum vast in je agenda zodat AI je niet verrast. Meer info volgt.

Succesvolle tech teams bestaan voor 30% tot 40% uit vrouwen

Eerder zag ze het nooit als een probleem dat er een ‘verschil’ was tussen mannen en vrouwen. Totdat Chantal Schinkels zelf te maken kreeg met ongelijkwaardigheid. Tijdens de research voor haar boek De IT-girl ging de beerput helemaal open. Ze verzamelde één grote waslijst met vervelende ervaringen van vrouwen in de tech wereld. Van oudsher al een mannenbolwerk. Terwijl het, volgens Chantal, ook voor vrouwen mooi én belangrijk is om in de techniek te werken.
>> Lees meer

Ik had tools nodig om me verder te brengen

Zij was al actief in de politiek toen de allereerste Kweekvijver zich aandiende. Jacqueline Westhelle-Aelen uit Posterholt meldde zich graag aan om meer handvatten te krijgen. Eenmaal in de raad in Roerdalen merkte ze namelijk dat ze niet precies wist hoe ze sommige zaken moest aanpakken. Spreken voor de camera was lastig. Een debat voeren ook. Door mee te doen aan het kweekvijvertraject werd ze veel zekerder. Zo kon ze doorgroeien tot wethouder voor energie, wonen en natuur voor de PvdA in Roerdalen.
>> Lees meer

Van het kastje naar de muur en weer terug

Laat meer menselijkheid zien. Het kan ook anders. Een mevrouw bij Sociale Zaken in Sittard was zo fijn en geïnteresseerd. Zij belde me zelf om te vragen hoe het gaat. Ik kon haar altijd bellen voor advies. Zo kan het dus ook. Ik zou andere instanties op willen roepen: begeleid mensen die ‘aan de balie’ komen. Laat meer menselijkheid zien en denk alsjeblieft mee. En tegen jongeren die hetzelfde ervaren als ik, zeg ik: schaam je niet om dingen te vragen of door te drammen. Laat je niet wegjagen en zeker niet ontmoedigen. Blijf dicht bij jezelf. Maak je eigen keuzes. Niet twijfelen. Gewoon doen. En als het kan: praat met mensen die hiermee ervaring hebben.”
>> Lees meer

Vrouwen moeten meer denken als een man

Carla Verweerden uit Weert vervangt tot 15 november het zwangerschapsverlof van directeur Annick Teeuwen van SharePower. Wie is Carla? Waar staat zij voor? Hoe ziet zij de wereld? Dit en nog meer passeerde de revue tijdens het interview.  
>> Lees meer


Produktieweg 1
6045 JC Roermond
0475-332491

info@sharepower.nl
www.sharepower.nl
Volg ons:
         

Copyright © 2022   SharePower