Brede welvaart

Vandaag is nog steeds je postcode een grotere voorspeller van je gezondheid dan je DNA of leefstijl. We zien dat geldzorgen in Limburg toenemen vooral door de energienota en de prijsstijgingen bij de benzinepomp en in de supermarkt. Een steeds groter wordende groep Limburgers moet maandelijks puzzelen om niet in de rode cijfers te belanden. Daarbij gaat het ook om mensen met een redelijk inkomen doch is de rek in de wijken met die bepaalde postcodes er snel uit.
>> Lees meer

 

De patiƫnt heeft recht op meer aandacht

Een mooi artikel in Dagblad de Limburger  - Huisartsen voeren actie: ‘Als we niets doen gaat het ten koste van de kwaliteit van de zorg. Er is een grens bereikt van wat de huisartsenzorg aankan, vinden de huisartsen. Een huisartsenpraktijk in Afferden die volgens het holistisch concept werkt, waarbij de arts de tijd neemt voor de patiënt en verder kijkt dan de kwaal is een mooi voorbeeld van hoe werken met Positieve Gezondheid een verschil kan maken.
>> Lees het artikel of kijk hier

Vijf, de nieuwe naam in Roermond voor welzijn, ondersteuning en zorg, staat voor Positieve Gezondheid!

Eén manier waarop zij dat laat zien, is door letterlijk haar steentje bij te dragen aan de #keipositief-beweging in Limburg. Na de overhandiging van de XXL keipositieve kei door wethouder Marianne Smitsmans aan Vijf, beet het gebiedsteam van de Donderberg het spits af op de Koningsmarkt: op de Vijf-stand organiseerde het team een keipositieve actie, waarbij jong en oud werd uitgenodigd om een kei te komen versieren.
>> Lees meer

Jongeren informeren jongeren over Positieve Gezondheid

Hoe breng je nu Positieve Gezondheid onder de aandacht bij jongeren? Heel eenvoudig. Je laat dit andere jongeren doen. Burgerkracht Limburg heeft hiervoor 3 jongerenambassadeurs aangesteld. Zij zijn allemaal zo’n 5 uur per maand bezig het gedachtegoed onder jeugdige personen te verspreiden. Hoe ze dat doen? Elise Bloemen en Timo Nelissen delen hun verhaal.
>> Lees meer

Samenwerking tussen Beweging Limburg Positief Gezond en het beroepsonderwijs

Sinds dit voorjaar zoekt Beweging Limburg Positief Gezond (de beweging) verbinding met het Innovatie Ecosysteem Gezondheid in Noord Limburg. Het Ecosysteem is een initiatief van vier onderwijsinstellingen: Gilde Opleidingen, Yueverta , HAS en Fontys. Ons gezamenlijk thema is Positieve Gezondheid. Studenten helpen de beweging door opdrachten uit te voeren. In deze eerste
opdracht maken de studenten een overzicht van organisaties, netwerken en gemeenten die Positieve
Gezondheid kennen.
>> Lees meer

Ontwikkelen Meetinstrumentarium Brede Benadering Gezondheid

In het driejarige project: ‘Ontwikkelen meetinstrumentarium voor de brede benadering van gezondheid’ wordt gewerkt aan een instrument of set aan instrumenten waarmee de effecten van leefstijlinterventies of beleidsmaatregelen vastgesteld kunnen vanuit een brede benadering van gezondheid, waaronder Positieve Gezondheid.
>> Lees meer

Bevorderen van welbevinden en participatie van scholieren in Limburg door deskundigheidsbevordering van de leerkracht

Schoolse participatie (meedoen) gaat over de mate waarin leerlingen kunnen meedoen met activiteiten op school die van belang zijn voor hun ontwikkeling, maar ook over gelijke kansen voor gezond eten en bewegen. Meedoen in deze activiteiten heeft een duidelijke relatie met erbij horen en Positieve Gezondheid maar ook relatie met alle elementen (zie KindTool) van Positieve Gezondheid (lekker in je vel zitten, mijn gevoelens en gedachten etc.).
>>Lees meer

Verbindingsmiddag implementatiecoaches

Op woensdagmiddag 29 juni vond een eerste fysieke middag voor implementatie coaches plaats in de Velderie in Roermond. Eerdere bijeenkomst moesten i.v.m. de corona maatregelen online plaatsvinden. De middag was een succes. Mooi om elkaar nu echt te leren kennen en met elkaar in gesprek te gaan over thema’s waar we allemaal mee te maken hebben.
>> Lees meer

Weer een groep implementatiecoaches opgeleid!

Wat mooi om met zo'n enthousiaste groep aan de slag te gaan. Deze kanjers gaan het verschil maken als het gaat om de implementatie van het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Trots op! Fijn om jullie trainer te mogen zijn, Esther Bloemen- van Gurp
>> Lees meer

Ben jij benieuwd wat Positieve Gezondheid voor jou kan betekenen?

En lijkt het je leuk om samen met anderen hiermee aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor onze workshop Positieve Gezondheid op 14 juli in het Huis van de Wijk Venlo-Zuid - Zuidpilaar in Venlo. Van 19.00 tot 20.30 ga je samen met de andere deelnemers ontdekken hoe je op een nieuwe verfrissende manier naar jouw gezondheid kan kijken.
Interesse? Meld je dan snel aan!
>> voor aanmelding klik hier

De toolbox van #TeamPG staat live!

De afgelopen maanden zijn een groepje enthousiaste jongeren aan de slag gegaan met Positieve Gezondheid. Ze willen jongeren inspireren en laten zien wat Positieve Gezondheid voor hun kan betekenen. “Wij hopen als jongerenambassadeurs van Burgerkracht Limburg zoveel mogelijk jongeren in de provincie Limburg te kunnen bereiken en bekend te maken met het begrip Positieve Gezondheid”. De toolbox bevat verschillende middelen, zoals spellen en praatplaten, volledig ontwikkeld door de jongeren zelf. Daarnaast is er ook gebruik gemaakt van bestaande middelen van IPH. Door middel van de Toolbox kan je als jongere zelf het een en ander ontdekken, en kunnen leraren of jongerenwerkers met een groep jongeren aan de slag gaan.

Benieuwd? >> Bekijk de toolbox hier
Meer weten over #TEAMPG? >> Klik hier

Intervisie als onderdeel van ons scholingsplan, doe je mee? - nieuwe data

Sinds juni zijn de intervisiebijeenkomsten weer gestart. Helaas blijven de aanmeldingen achterwegen en zijn wij genoodzaakt geweest om enkele bijeenkomsten te annuleren. Om verdere teleurstelling te voorkomen en efficiënter de intervisiebijeenkomsten te plannen, hebben we besloten om een nieuw schema te maken. Niet in één maand de gehele provincie maar om de maand een regio. Dus ben jij de Limburgse professional die na het afronden van de reflectie bijeenkomsten ook behoefte heeft om het geleerde in de praktijk met anderen te toetsen en van elkaars ‘positief gezonde‘ ervaringen te leren? Geef je dan nu op. 
>> aanmelden en meer informatie


Postbus 5185
6130 PD Sittard

We zijn bereikbaar op:
+31-(0)6-1114 1893
info@limburgpositiefgezond.nl
Volg ons:
     

Copyright © 2020
Limburg Positief Gezond.