Er is genoeg voor iedereen

In de sociologie is een ‘beweging’ een diffuus netwerk van mensen of organisaties die sympathie hebben voor een ideaal of doel, meestal om verandering te bewerk - stelligen. Onze Beweging Limburg Positief Gezond heeft zich dankzij diverse partners ontwikkeld tot een groot en sterk netwerk van mensen die geloven in de kracht van positieve gezondheid.

Tegelijkertijd zijn de sociale opgaven en ambities in Limburg dusdanig groot, dat er méér nodig is. Daarom legden we met deze Position Paper gezamenlijk een verscherpt strategisch fundament. Uiteraard niet vanuit een ivoren toren, maar samengesteld met tientallen (potentiële) partners die graag bijdragen aan het mooie Limburgse leven. We kunnen dit niet alleen en hebben iedereen nodig die gezondheid serieus neemt en het verschil wil maken voor een ander! Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Loek Vaessen, Coördinator Beweging Limburg Positief Gezond

Online thematafel Positief Gezond Onderwijs in basisscholen

Let op! Tijdstip gewijzigd.

Doe je met ons mee?
Je bent bekend met positieve gezondheid en betrokken bij een Limburgse basisschool, als leerkracht, pedagogisch of sociaal medewerker, als ketenpartner of je werkt met kinderen. Je wilt meedoen in de doorontwikkeling en onderzoek naar inbedding van positieve gezondheid (PG) in het basis onderwijs. Je bent klaar voor het zetten van de volgende stap. Meld je dan snel aan voor de online thematafel op 12 oktober 2021 van 15.30u tot 17.00u. Als volwassenen hebben we de kans om een bijdrage te leveren aan het geluk van onze kinderen. Uitgaan van het unieke talent van ieders kind, van wat het wil en kan. Leren hoe een kind op een veerkrachtige wijze in het leven met veranderingen kan omgaan. Fysiek, mentaal en ook sociaal.
>> Lees meer

Praktijkhandreiking ‘Werken met Positieve Gezondheid: Lessen uit Limburg’ uit!

De afgelopen jaren experimenteren Nederlandse professionals en organisaties volop met positieve gezondheid — met Limburg voorop. Maar wat komt hierbij kijken? De Academische Werkplaats Duurzame Zorg (Universiteit Maastricht) onderzocht dit in Limburg, in opdracht van ZonMw. Benieuwd naar de resultaten, bijbehorende lessen, en praktische aanbevelingen? Lees de pas verschenen praktijkhandreiking ‘Werken met positieve gezondheid: Lessen uit Limburg

Welke positionering helpt de Beweging Limburg Positief Gezond om zoveel mogelijk impact te realiseren?

Het Limburgse  positief gezonde (PG) speelveld bevat veel verschillende spelers op verschillende niveaus. Hoe verschillend ze ook zijn, ze hebben twee overeenkomsten:

  • ze geloven dat PG de kracht heeft om een échte gamechanger te zijn, met Limburg voorop!
  • ze willen meer Limburgers laten ervaren wat PG voor hen kan betekenen.

>> lees hier het positionpaper

Kun je Nederland gezonder maken door vroegtijdig in te zetten op preventie en leefstijl?

Of met de inzet van technologie voor meer gezondheidsinnovatie zorgen? Studenten van Fontys Paramedische Hogeschool gaan de uitdaging aan. De eerste lichting studenten is begonnen aan de nieuwe bacheloropleiding Gezondheid. Afgestudeerden richten zich na deze studie op het totaalplaatje: op de hulpvraag vanuit gezondheid, organisatie en leefomgeving. En dus niet alleen op de symptomen (de kwaal of aandoening). Oftewel, ze zijn opgeleid als specialist in gezondheidsbevordering in de brede zin van het woord.
>> lees meer

Over 5 jaar is Positieve Gezondheid een begrip dat alle Limburgers kennen

Niemand kan tégen positieve gezondheid zijn. Het is het meest effectief, omdat de mens centraal staat. Die mensgerichte aanpakt past volledig bij Lars Rompen. Hij is manager publieke waarde bij Wonen Limburg en kernpartner van de Beweging Limburg Positief Gezond. “Positieve Gezondheid stelt ons in staat op een andere manier het gesprek te voeren met onze bewoners en helpt ons er zo achter te komen hoe het met onze bewoners gaat."
>> lees meer

Werk aan jouw positieve gezondheid in de bibliotheek

In een publicatie van Cubiss, een ondersteunings-organisatie van onderwijs, het sociaal domein en bibliotheken rondom vraagstukken rondom lezen, leren en informeren, is aandacht besteed aan de rol van de bibliotheek in het Land van Cuijk en Noord-Limburg bij de implementatie van positieve gezondheid. >> Lees hier vanaf pagina 11

 

Meld je hier aan voor de escaperoom: "Positieve Gezondheid, er is geen escape!

Altijd al een keer de escaperoom 'Positieve Gezondheid, er is geen escape!' willen meemaken?
>> lees meer

Wil je ook op een laagdrempelige manier in beweging komen en aan de slag gaan met jouw eigen positieve gezondheid?

Meld je dan aan voor de Cursus Wandel Jezelf Positief Gezond. De cursus bestaat uit zes keer een wandeling van één uur. Elke keer komt er één thema van positieve gezondheid aan bod. Door de wandelsessies komt je dichter tot jezelf en krijg je waardevolle inzichten waarmee je concreet aan jouw positieve gezondheid kunt werken. De eerste 100 deelnemers ontvangen tevens een goodiebag cadeau! Er is altijd een wandeling bij jouw in de buurt!
>> lees meer

Intervisiebijeenkomst 18 oktober van 10.00u tot 12.30u in Ell

We mogen weer samenkomen. En daar maken we graag gebruik van om de intervisiebijeenkomst weer op locatie te laten plaatsvinden. Samen leren van ervaringen, je laten inspireren en verder ontwikkelen in het werken met het gedachtegoed positieve gezondheid. Doe je mee aan deze  intervisie bijeenkomst onder deskundige begeleiding van Michèle Ferrière? Deze bijeenkomst op basis van open inschrijving valt onder het scholingsplan. Er zijn daarom geen kosten aan verbonden.

Aanmelden kan via info@limburgpositiefgezond.nl
De locatie is Ellenhof in Ell 

De bijeenkomst is gratis, mocht u echter onverhoopt verhinderd zijn dan dient u zich uiterlijk 2 dagen voor de bijeenkomst af te melden. Anders zijn wij genoodzaakt € 40,- in rekening te brengen.

 

Keike en Meike vervolgen hun reis, maar hebben ook een vast plekje nodig.

Een plekje waar ze gezien worden en mensen nieuwsgierig kunnen maken. Deze plek heeft Mirjam Beelen, die aan de wieg stond van Keike en Meike nu gevonden. De twee keien zijn van harte welkom bij Natasja van Montfoort, adjunct directeur Publieke Gezondheid GGD en GHOR. Keike en Meike hebben een prominente plek gekregen in haar werkkamer. Natasja is ook heel goed bekend met positieve gezondheid en zowel binnen als buiten de GGD gaan ze samen aan de slag om het steeds meer onderdeel te laten zijn van het denken en doen.
>> lees meer

Meet teamPG! Dit clubje toffe jongeren gaat binnenkort aan de slag met het promoten van positieve gezondheid onder mede-jongeren.

Deze enthousiastelingen willen namelijk een verschil maken met ons voor andere jongeren. Dat doen ze door samen met hen bewust te kijken hoe het met je gaat, wat je zou willen veranderen en wat daarvoor nodig is om dat te bereiken.

Ambassadeursbijeenkomst met het thema Kunst, Cultuur en Positieve Gezondheid

Graag nodigen we jullie uit voor de volgende online ambassadeursbijeenkomst op donderdag drie november aanstaande. Deze bijeenkomst zal kernpartner Janneke van den Berg jullie welkom heten. Samen met ambassadeur Mirjam van der Meij nemen wij jullie mee in de mogelijkheden van Kunst en Cultuur in relatie tot het gedachtegoed Positieve Gezondheid.
>> lees meer

Gemeente en zorgverzekeraar werken samen aan een betere gezondheid van de Limburger

Het HealthyLIFE effect: deelnemers verliezen gewicht, zijn fitter en voelen zich gezonder. Het CooL + programma van HealthyLIFE onderscheidt zich van andere GLI’s door de integrale bekostiging van gemeente (beweegprogramma) en zorgverzekeraar (leefstijlprogramna) gezamenlijk. Bovendien is positieve gezondheid de basis van CooL +, deelnemers bepalen zelf de doelen van het gecombineerde programma.
>> lees meer


Postbus 5185
6130 PD Sittard

We zijn bereikbaar op:
+31-(0)6-1114 1893
info@limburgpositiefgezond.nl
Volg ons:
     

Copyright © 2020
Limburg Positief Gezond.