Vakantietijd, na een voor iedereen turbulent jaar met veel onzekerheden, hadden we voor nu de hoop op meer vrijheid en rust.

Reikhalzend keken we al uit naar de mogelijkheid om weer meer te mogen en te kunnen. Op reis te gaan naar het buitenland zonder gedoe en weer meer samen te zijn. En toen kwam het water. Vele Limburgers zijn getroffen, direct of indirect. We zagen onwerkelijke beelden, de wereld stond voor ons helemaal op zijn kop. Veel vernieling, verdriet en ongeloof, maar ook veel saamhorigheid. Deze tijd is voor ons allemaal anders dan dat we gewend zijn. Meer dan ooit hebben we elkaar nodig. Vakantietijd is tijd voor ontspanning, bezinning en even loslaten. Dat is voor de getroffen mede Limburgers nu nauwelijks mogelijk. Positieve gezondheid gaat over kijken naar wat wel nog kan. Het klinkt zo eenvoudig, hoe doe je dat als je alles kwijt bent? Als je caravan in het water ligt, je huis onder water stond? Ook wij hebben daar geen antwoord op. We hopen dat jullie ondanks alles toch momentjes van genieten kunnen beleven. Een zonnestraal, onverwachte hulp van een ander. Laten we er voor elkaar zijn.
#samensterk #limburgpositiefgezond #positievegezondheid #doenwatwelkan

Online thematafel op 12 oktober, voor wie wil werken aan het geluk van onze jeugd, onze burgers van morgen.

Je bent bekend met positieve gezondheid en betrokken bij een Limburgse basisschool, als leerkracht, pedagogisch of sociaal medewerker, als ketenpartner of je werkt met kinderen. Je wilt meedoen in de doorontwikkeling en onderzoek naar inbedding van positieve gezondheid (PG) in het basis onderwijs. Je bent klaar voor het zetten van de volgende stap. Meld je dan snel aan voor de online thematafel op 12 oktober 2021 van 15.00u tot 16.30u. Als volwassenen hebben we de kans om een bijdrage te leveren aan het geluk van onze kinderen. Uitgaan van het unieke talent van ieders kind, van wat het wil en kan. Leren hoe een kind op een veerkrachtige wijze in het leven met veranderingen kan omgaan. Fysiek, mentaal en ook sociaal.
>>> lees meer

Beweging op gang gebracht die steeds meer mensen meeneemt.

De Zorggroep heeft als grote zorgaanbieder een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de toekomst van de gezondheidszorg in Noord- en Midden-Limburg. Daarnaast neemt positieve gezondheid in hun strategie en meerjarenplan een prominente plek in. Niet voor niets dus dat de zorgaanbieder zeer recent als kernpartner is aangesloten bij Beweging Limburg Positief Gezond.
>>> lees meer

Netwerk Vitaal Limburg en Rabobank slaan de handen ineen voor vitaler Limburg 23 september– Vitaliteitsreis 2021- Rabobank Sittard.

Tijdens de Nationale Vitaliteitsweek 3de week van september organiseert Netwerk Vitaal Limburg samen met de Rabobank op donderdag 23 september de Vitaliteitsreis Live 2021. Een event speciaal voor (HR) managers die de vitaliteit van hun medewerkers willen verbeteren, met als doel gelukkige en energieke Limburgse medewerkers die fit for the future zijn. Met plezier naar hun werk gaan, hun talenten inzetten en vitaliteit uitstralen. Wat zorgt voor optimale resultaten van werkend Limburg.
>>> Lees meer

Dezelfde taal spreken maakt het zoveel makkelijker.

Net als in de rest van Limburg is er ook in Noord-Limburg veel aandacht voor gezondheid in de breedste zin van het woord. Van school tot werk. Van wonen tot zorg. En heel belangrijk: de jeugd moet na hun studie weer terugkomen naar (dit stuk van) de provincie. De Gezondste Regio 2025, een bundeling van acht Noord-Limburgse gemeenten, gaat proberen het verschil te maken met positieve gezondheid als leidraad en tool. In gesprek met bestuurslid Wessel Breeuwsma en gezondheidsmaker Caroline Kortooms.
>>> lees meer

Burgerkracht Limburg zoekt jongeren die aan de slag willen gaan met het promoten van Positieve gezondheid.

Wij zoeken creatieve jongeren! Ben jij (of ken jij?) een jongere tussen de 14 en 27 jaar oud die zin heeft om aan de slag te gaan met dit mooie onderwerp? Samen met een paar andere jongeren start je in #teamPG; een leuk en energiek team. Je wordt begeleid door een projectleider van Burgerkracht. Je krijgt veel vrijheden voor het uitvoeren van je taken (die je ook nog eens grotendeels zelf bepaald!). En je ontvangt maandelijks een vrijwilligersvergoeding van 50 euro.
>>> lees meer

Positieve Gezondheid in belang van cliënt, medewerker en zorg in zijn algemeenheid.

Niet alleen kijken naar gezondheid, maar naar alles wat daarmee samenhangt. In het bijzonder zingeving. Niet denken in allerlei stoornissen en toestandbeelden, maar kijken naar hoe iemand functioneert op een aantal domeinen. Dat is in het belang van iedereen. Niet voor niets dat LEVANTOgroep, die in Zuid- en Midden-Limburg ondersteunt op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, beschermd wonen en maatschappelijke opvang, aan de slag ging met positieve gezondheid. In gesprek met Paul Schefman, voorzitter Raad van Bestuur van de LEVANTOgroep.
>>> lees meer

‘De Veerkracht van de Mijnstreek’ Positieve Gezondheid in beeld.

In juni 2021 is de 3-delige talkshow ‘De Veerkracht van de Mijnstreek’ gemaakt en uitgezonden door omroep Bie Os. In de talkshow gaan inwoners van de Mijnstreek met elkaar in gesprek over wat positieve gezondheid is. En, hoe zij positieve gezondheid toepassen in hun dagelijks leven. Wil je één of meerdere afleveringen van ‘De Veerkracht van de Mijnstreek’ (opnieuw) bekijken? Dat kan!
Bekijk aflevering 1: Doe de Positieve Gezondheid check
Bekijk aflevering 2: Een leven lang Positief Gezond
Bekijk aflevering 3: Positieve Gezondheid verbindt de samenleving

Workshop 'IK Positief Gezond!'.

Jij hebt vast wel eens van positieve gezondheid gehoord. Of, misschien nog niet. In beide gevallen is dat natuurlijk oké. Want waarschijnlijk ben je wél benieuwd naar onze workshop en wat het jou te bieden heeft. Wil je méér weten over de workshop 'IK Positief Gezond!'?
>>> lees meer


Postbus 5185
6130 PD Sittard

We zijn bereikbaar op:
+31-(0)6-1114 1893
info@limburgpositiefgezond.nl
Volg ons:
     

Copyright © 2020
Limburg Positief Gezond.