Beste positieve provincie genoten,

Wat een jaar hebben we (bijna) achter de rug. Een jaar waarin we terug kijken op een nieuwe werkelijkheid en alles wat wij vanzelfsprekend achten opeens niet meer zo vanzelfsprekend blijkt te zijn. Het thema ziek zijn heeft zo positieve gezondheid een extra dimensie gegeven. Namelijk die van bewustzijn. 

Geluk zit in kleine dingen
Doordat we geraakt worden in ons hoogste goed, veiligheid en gezondheid maakt vernieuwd bewustzijn van wat er wel is en reflectie op de (beperkte) mogelijkheden, ruimte vrij om te beseffen dat geluk vaak zit in de kleine dingen van het leven. Een luisterend oor, aandacht voor de ander, wandelen in de natuur, samen zijn, mee kunnen doen, enzovoorts.

Geef het leven kleur
Dingen die dus helemaal niet vanzelfsprekend blijken te zijn doch voelbaar zijn als we de ratrace om ons heen stil leggen. Positieve gezondheid en het voeren van het andere gesprek brengt de zelfreflectie op gang en heeft zeker in dit corona tijdperk veel extra waarde gebracht om vanuit eigen regie hernieuwde keuzes te maken en het leven ondanks of dankzij de omstandigheden zo in te kleuren als dit voor diegene zinvol is.

Een unieke missie
2020 was ook een bijzonder jaar voor onze Beweging Limburg Positief Gezond. Na 3 jaar van aansturing vanuit IPH en de opdracht vanuit de Provincie zijn we dankzij bestuurlijke moed van een aantal organisaties op eigen benen gaan staan. Ik mocht vanaf 15 augustus als coördinator de beweging gaan versterken. Een geweldig mooie opdracht met een unieke missie, namelijk om van Limburg de eerste Positief Gezonde provincie van Nederland te gaan maken.

Iedereen kan meedoen
We zijn al goed op weg met een veelvoud aan mooie voorbeelden vanuit de zorg, welzijn en het sociale domein en een scholingsplan wat het komende jaar ruimte biedt om 10.000 professionals en vrijwilligers te gaan scholen in positieve gezondheid. Positieve Gezondheid is niet meer weg te denken uit onze visie op een gezond en betekenisvol leven en we gaan jullie in de komende jaren graag meenemen in onze reis van implementatie en vooral het gaan beleven en delen van positief gezonde verhalen. Van, voor en door de Limburgers en juist omdat het gaat om de kleine dingen die het leven zo vaak de moeite waard laten zijn.

Ik wens ieder knusse en waardevolle kerstdagen en uiteraard een positief gezond 2021 toe!      

Loek Vaessen                                                     

Onze gezondheid is in deze tijd belangrijker dan ooit tevoren. Positieve gezondheid gaat over veel meer dan niet ziek zijn. Het gaat over de veerkracht van mensen om met alle uitdagingen van het leven om te gaan. Hierin eigen regie te voeren. Organisaties, bedrijven of overheden die de ambitie hebben om met positieve gezondheid aan de slag te gaan, kunnen één of meerdere eigen implementatiescoach(es) laten opleiden. Of indien gewenst een externe implementatiescoach inhuren. Starten met de methodiek positieve gezondheid gaat om meer dan het volgen van een training. Het gaat om een veranderproces. Ook jij kunt meedoen!

Wil jij ook als organisatie of professional met positieve gezondheid gaan werken?
Doe dan mee en meld je aan voor onze scholing  - info@limburgpositiefgezond.nl

 

Heb je al eens een workshop gevolgd over positieve gezondheid en ben je nu op zoek naar meer verdieping? Wil je positieve gezondheid kunnen toepassen in jouw vrijwilligerswerk? Informeer dan naar de mogelijkheden bij Burgerkracht Limburg info@burgerkrachtlimburg.nl   - 046 420 8159

 


Postbus 5185
6130 PD Sittard

We zijn bereikbaar op:
+31-(0)6-1114 1893
info@limburgpositiefgezond.nl
Volg ons:
     

Copyright © 2020
Limburg Positief Gezond.