Onze najaarsactiviteiten

Ben jij erbij? Leuk!

Annick & Heidy

Workshop 'Campagne voeren'

Ontdek nu jouw BIG WHY Boodschap en creëer impact. Hoe word je het gezicht van je politieke campagne? Campagnes zijn maar kort en je moet dus én zichtbaar worden én je verhaal doen en dan moet het dus ook nog gebeuren. Je hebt geen tijd te verliezen. Gun jezelf die verkiezingszege en zorg dat je NU tijd vrijmaakt in je agenda om aan de slag te gaan. 
Bizpoint Roermond, 25 september van 10.00-12.00u.
Je betaalt slechts € 47,- 
Aanmelden kan via deze link
inschrijven campagnevoeren

Drie tips voor een winnende campagne

Media training - Ben ik in beeld?

We gaan met elkaar in gesprek over de kansen en valkuilen van profileren in de media. We oefenen samen en leren van elkaar. Hoe zorg je dat je in beeld komt? En hoe breng je een boodschap over? Over het belang van een kernboodschap. Als je niet zichtbaar bent, loop je kansen mis. 

Marjanne Wassink is een zeer ervaren radio- en tv-presentator, journalist, mediatrainer en dagvoorzitter. Ze presenteerde ruim 20 jaar programma’s bij L1 televisie: L1 Nieuws, Limburg Laat en L1 Laat en vele politieke debatten en verkiezingsuitzendingen.
Bizpoint Roermond, 11 september van 10.00-16.00u. Je betaalt slechts € 50,- (FAM! is niet btw-plichtig). Aanmelden kan via info@famnetwerk.nl
>>> lees meer

Sterk ondernemerschap, hoe doe je dat?

Voor veel ondernemers zijn het lastige tijden. Naast corona heeft ook de watersnoodramp het voor ondernemers niet eenvoudiger gemaakt. Wij willen vrouwelijke ondernemers graag een stap verder helpen. Daarom organiseren we deze driedaagse cursus. Naast corona heeft ook de watersnoodramp het voor ondernemers niet eenvoudiger gemaakt.

Wie gun jij deze training? Laat het ons weten.

Ken jij iemand die wat extra hulp en ondersteuning kan gebruiken? ? Laat het ons weten. Vijf vrouwelijke ondernemers krijgen de kans om gratis mee te doen. Wie gun je dit? Laat het ons weten via info@famnetwerk.nl.
Wil je meer zicht hebben op je eigen kwaliteiten en op de toegevoegde waarde van jouw bedrijf? En wil je meer grip krijgen op je klanten? Dan is het nodig om te focussen.

In drie praktische dagdelen vind je de antwoorden die bij jou passen, dat wat voor jóu werkt. In samenwerking met FAM! en SMKK wordt deze cursus (drie dagdelen) aangeboden. Een all round programma waarbij alle aspecten van het ondernemerschap worden belicht. Zodat ondernemers goed voorbereid zijn en betere keuzes kunnen maken en sneller succesvol kunnen zijn. En - ook heel belangrijk - om te ervaren dat het ondernemerschap bijzonder leuk kan zijn. Je kan je eigen dromen realiseren. Je eigen stempel op jouw leven zetten. Hoe mooi is dat!
>>> lees meer

15 jaar Kweekvijvertraject Meer Vrouwen in de Politiek, dat gaan we vieren!

De Kweekvijver Meer Vrouwen in de Politiek (MViP) bestaat dit jaar 15 jaar. Dat mogen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Al vijftien jaar nemen getalenteerde vrouwen deel aan de Kweekvijver en met succes; een groot aantal van de deelnemers is daadwerkelijk actief geworden in de politiek als raadslid, statenlid, wethouder of in een andere hoedanigheid.

Actief of niet, ieder jaar werden er hoe dan ook mooie contacten gelegd.Hoog tijd voor een heuse Kweekvijver-reünie dus. En wel op zaterdagmiddag 25 september in Roermond. Deelname is gratis! Ben jij er ook bij? Meld je dan snel aan via info@famnetwerk.nl.
Mailadressen veranderen wel eens helaas en daarom geldt voor iedereen die deelnemer is geweest aan de Kweekvijver: je bent van harte welkom!

Naast  een interview met enkele ervaren politica is er natuurlijk weer, zoals we inmiddels gewend zijn, een leuke en inspirerende workshop van Ilona Eicchorn:
'Hoe komen we hoger op de apenrots?

Je leert tijdens de workshop:

1. Hoe neem je de ruimte in die je verdient?
2. Hoe ben je non-verbaal een leider?
3. Hoe wek je mentale energie en kracht op?
4. Hoe gebruik je de powerpose voor impact?

Aanmelden via info@famnetwerk.nl

Aandacht voor het vrouwenlichaam

Omdat vrouwen geen kleine mannen zijn. Mannen en vrouwen zijn verschillend. Het vrouwenhart bijvoorbeeld is anders dan het mannenhart. Het blijft dan ook verbazingwekkend dat anno 2021 sekseverschillen nog steeds regelmatig vergeten worden in medische onderzoeken, zo ook in het Covid-19 onderzoek. Hoog tijd om eens in te zoomen op de gendergap in de medische wereld.

>>> lees meer

Profileren op de sociale media

Hoe kun je de sociale media succesvol inzetten om je doelen te behalen? Waar moet je op letten? Wat is de etiquette, hoe gebruik je de hashtags, wat zijn de verschillen en welke kanalen passen bij mij? Een avond met tips en informatie.

Heidy Amory is een ervaren trainer en vooral gespecialiseerd in het leggen van een goede basis om sociale media effectief in te zetten om je doelen te behalen.
Bizpoint Roermond, 18 oktober 19.00u. Deelname is gratis. Ben er snel bij, want het aantal plekken is beperkt.
Aanmelden kan via info@famnetwerk.nl 

E-learning - Sterk digitaal presenteren

Lekker thuis op de bank, ontspannen leren. Kijk de korte informatieve filmpjes en lees daarna de uitgebreide uitleg met nog meer handige tips en informatie. Ben je het weer vergeten? Geen probleem, dan kijk je even terug. Hoe eenvoudig wil je kunnen leren? Geen reistijd, geen reiskosten, duidelijke uitleg ondersteund met filmmateriaal. Wil jij leren hoe jij professioneel digitaal kunt presenteren? Wil jij een spetterende indruk achterlaten en vooral professioneel? Volg dan deze e-learning van Devotion Training. Start samen met een groep enthousiaste vrouwen en deel zelf jouw tijd in. Word ook jij een ster in digitaal presenteren?
>>> lees meer

Uitkomst denktank lokale netwerkvorming voor vrouwen

Zo goed als alle vacatures vragen een ‘geen 9-tot-5-mentaliteit’, de maatschappij is echter nog bijna volledig 9-tot-5 ingericht. Dit is van grote impact op voornamelijk vrouwen. Het verschil tussen werkbalans, kinderopvang en de huidige 24-uurs samenleving zorgt voor een flinke dosis ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Problemen die hierdoor ontstaan komen grotendeels voor rekening van vrouwen. Hoe houden zij alle ballen in de lucht? En welke rol kunnen vrouwenorganisaties lokaal spelen in het verbeteren van hun sociaaleconomische positie? En welke rol kunnen gemeentes en werkgevers en zéker ook vrouwen zelf hierin spelen? En welke rol kunnen vrouwen zelf, gemeentes en werkgevers hierin spelen?

FAM! heeft hier, samen met ditwerktwel.nl, twee social design thinking sessies over georganiseerd en Lodewijk Koster van Loko cartoons heeft er passende tekeningen met een knipoog bij gemaakt. Ook benieuwd? Klik hier voor de uitkomsten.

In samenwerking met de Nederlandse Vrouwen Raad, Movisie , WOMEN INC., Bureau Clara Wichmann, WO=MEN  en het Dutch Gender Platform.

Subsidie toekenning Netwerk Diversiteit

De Provincie Limburg heeft ons Netwerk Diversiteit 33.000 euro subsidie toegekend om diversiteit op de werkvloer bij Limburgse bedrijven te stimuleren. Samen met ADV-Limburg en COC Limburg gaan wij ons inzetten voor meer diversiteit bij bedrijven. Stel je eens een wereld voor waarbij je elke dag spruitjes eet, iedereen dezelfde kleren en hetzelfde huisdier heeft – waar is dan de ontwikkeling? ‘Als de samenleving dat weet, als de natuur dat weet, waarom nemen organisaties en bedrijven dat dan zo weinig ter harte?’ >>> lees meer